05 oktober 2017

Wijziging regels im- en export paarden

Vanaf 1 januari 2018 is de im- en export van paarden vanuit en naar EU-lidstaten alleen toegestaan wanneer het vervoer rechtstreeks van of naar een primair bedrijf geschiedt, of dit via een erkend paardenverzamelcentrum gebeurt. Daartoe worden de Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten, zoönosen en TSE’s en de Regeling handel levende dieren en levende producten aangepast.

Om te worden erkend moet een paardenverzamelcentrum voldoen aan eisen ten aanzien van bedrijfsvoering en inrichting. Er moet hierbij gedacht worden aan onder andere het toezicht van een officiële dierenarts, reiniging en ontsmetting voor ieder gebruik.

Er moet tevens een register bij worden gehouden, zodat duidelijk is welke paarden op een erkend verzamelcentrum zijn geweest. Zo is bij het uitbreken van een besmettelijke paardenziekte sneller duidelijk waar de risicodieren zijn en wat de eventuele contacten op herkomst- en bestemmingslocaties zijn of waren en kan daarnaar gehandeld worden. Door deze wijzigingen is de export van paarden vanaf een paardenmarkt niet meer toegestaan, tenzij deze de status van erkend verzamelcentrum aanvraagt.

Agrariërs Datum: 5 oktober 2017
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing