29 november 2017

Subsidieregeling jonge landbouwers

De subsidieregeling voor Jonge landbouwers wordt opengesteld van 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018. Met deze regeling kunnen ondernemers jonger dan 41 jaar investeren in gebouwen, machines en verplaatsbare installaties. Er is alleen subsidie mogelijk voor investeringen die op de bijbehorende investeringslijst staan.

De subsidieregeling is onderdeel van het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) en loopt via de provincies. Dat betekent dat elke provincie haar eigen subsidieverordening en openstellingsbesluit kent. De diverse provinciale regelingen zijn vrijwel gelijk, maar er zijn nuanceverschillen. Aanvragen moeten worden ingediend bij RVO.nl.

Een belangrijk aandachtspunt bij samenwerkingsverbanden (bijv. maatschap of VOF) is de vraag of de jonge landbouwer op het moment van aanvragen voldoet aan de voorwaarde van daadwerkelijke, langdurige zeggenschap. Dit zal op dat moment moeten blijken uit de inschrijving in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Controleer deze inschrijving daarom zorgvuldig, voordat de aanvraag wordt ingediend. De inschrijving kan achteraf niet meer aangepast worden. Ook mogen geen investerings- en financieringsverplichtingen worden aangegaan voor het moment van toekenning van de subsidie.

Agrariƫrs Datum: 29 november 2017
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing