Maandag 20 augustus 2018

Regels wasplaatsen spuitmachines worden versoepeld

Landbouwspuiten mogen volgens het Activiteitenbesluit Milieubeheer maximaal twee keer per jaar uitwendig gereinigd worden op de onbedekte bodem. In andere gevallen moet gebruik worden gemaakt van een wasplaats. De Activiteitenregeling Milieubeheer schrijft bij aanleg van een wasplaats een vloeistofdichte vloer voor.

Voortschrijdend inzicht leert volgens de minister van Infrastructuur en Waterstaat, dat bij wasplaatsen voor spuitapparatuur volstaan kan worden met een aaneengesloten bodemvoorziening (beton, asfalt). Dat is eenvoudiger en goedkoper. Deze nieuwe regels worden opgenomen in de Omgevingswet, welke op 1 januari 2021 in werking moet treden. Er wordt nog onderzocht of aanpassing van de Activiteitenregeling Milieubeheer in een praktische oplossing voorziet.

Voor een vloeistofdichte vloer geldt de eis dat deze na aanleg gekeurd moet worden en dat daarna elke zes jaar een periodieke keuring door een erkende inspectie-instelling moet plaatsvinden. Dit geldt niet voor een aaneengesloten vloer.

Agrariƫrs Datum: 20 augustus 2018
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing