Donderdag 12 juli 2018

Fosfaatrechten en zelfzuivelaars

Een melkveehouder die meer dan 50% van de geproduceerde melk op het eigen bedrijf verwerkt, moet voor de mestwetgeving rekenen met een jaarlijkse melkproductie van 7.500 kilogram per koe en een ureumgehalte van 26 mg/100 gram. Deze melkproductie geldt ook voor het stelsel van fosfaatrechten.

Herbeschikking toekenning fosfaatrechten
Veel bedrijven die meer dan 50% van de geproduceerde hoeveelheid melk zelf verwerken, hebben echter fosfaatrechten verkregen op basis van de werkelijke melkproductie per koe. Zij ontvangen daarom een herbeschikking voor de toekenning van fosfaatrechten. Zowel bij de toekenning als de benutting van fosfaatrechten, zullen deze bedrijven moeten uitgaan van een fosfaatproductie van 39,1 kg fosfaat per koe (behorend bij een melkproductie van 7.500 kg per koe). De daadwerkelijke hoogte van de melkproductie per koe is voor deze bedrijven dus niet meer van belang.

Onduidelijkheid bij meer of minder zelf verzuivelen
Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe RVO.nl met de volgende gevallen omgaat: Een zelfzuivelaar gaat minder dan 50% van de geproduceerde hoeveelheid melk zelf op het eigen bedrijf verwerken, terwijl dit in 2015 meer dan 50% was. Een zelfzuivelaar stopt geheel met het zelf verwerken van melk. Een melkveehouder gaat meer dan 50% van de geproduceerde melk zelf verwerken, terwijl dat in 2015 minder dan 50% was.

Bezwaar maken
Tegen de herbeschikking kan bezwaar gemaakt worden. Dat moet in ieder geval overwogen worden in de hiervoor genoemde situaties.

Agrariƫrs Datum: 12 juli 2018
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing