Woensdag 28 november 2018

Stand van zaken PAS

Voor het besturen van een land- en bosbouwtrekker (LBT) en een voertuig met een beperkte snelheid (MMBS) is het rijbewijs T vereist. Bestuurders die voor 1 juli 2015 een B-rijbewijs
hebben verkregen, houden de bevoegdheid deze voertuigen te besturen. Zij worden geacht voldoende rijervaring te hebben opgedaan om de verkeersveiligheid niet nadelig te beïnvloeden.

De rijbewijsplicht geldt alleen voor het besturen van trekkers op de openbare weg. Dit schrijft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat op Kamervragen over de situatie van buitenlandse stagiaires. Volgens haar mag ook met een EU rijbewijs B afgegeven voor 1 juli 2015 en (EU) rijbewijs C een LBT en een MMBS worden bestuurd.

Buitenlandse stagiaires, afkomstig uit een land dat geen rijbewijs T kent, maar die wel in het bezit zijn van een rijbewijs B, mogen een LBT of MMS besturen op eigen terrein. Voor het rijden op de openbare weg moeten ze echter een in Nederland geldig rijbewijs hebben. Met het werken met landbouwwerktuigen op eigen terreinen kunnen zij volgens de minister toch voldoende werkervaring opdoen.

Agrariërs Datum: 28 november 2018
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing