05 oktober 2017

Beoordeling oppervlakteverschillen

Beoordeling oppervlakteverschillen

Voor veel landbouwers is het een bron van ergernis: RVO.nl stelt de oppervlakte van percelen regelmatig kleiner vast dan opgegeven. In hoeverre heeft het zin om daar bezwaar tegen te maken? Een kleinere oppervlakte kan immers niet alleen gevolgen hebben voor de uitbetaling van de betalingsrechten, maar leidt ook tot een kleinere mestplaatsingsruimte.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft inmiddels meerdere malen geoordeeld dat wanneer het verschil tussen de aangevraagde en de door RVO.nl geconstateerde oppervlakte minder dan 2% is, RVO.nl uit mag gaan van de juistheid van de oppervlakte van het zogenaamde referentieperceel. Zij mag dan afzien van een verdere beoordeling van het geschil en hoeft dus niet in te gaan op de door de landbouwer aangedragen argumenten.

Alleen als de landbouwer kan aantonen dat het referentieperceel niet juist is, bijvoorbeeld door het dempen van een sloot, heeft het zin om bij verschillen minder dan 2% bezwaar aan te tekenen tegen de vaststelling van de oppervlakte.

Agrariƫrs Datum: 5 oktober 2017
Urenmutatie invoerenUrenmutatie invoeren Personeel aanmeldenPersoneel aanmelden Personeel aanmeldenAdministratie online

Van Opijnen & Voskuil

Van Opijnen & Voskuil Fiscaal en Financieel advies
ADe Standerd 10 A
  3774 SC Kootwijkerbroek
T0342 44 3103
F0342 44 4692
Einfo@opijnenvoskuil.nl

Partners

Kvk Register Belasting adviseurs Belastingdienst Privacy Policy
Wilhelm marketing